Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

LG G3'ü Nasıl Hızlandırırım? 5 Adımda G3 Hızlandırma


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


LG G3 HızlandırmaLG G3 nasıl hızlandırılır? sorusuyla karşınızdayız. LG G3 hızlandırma için birkaç adım yapılacaklar vardır. Özellikle G Serisi cihazlar, son zamanlarda Android işletim sistemine sahip birçok akıllı telefondan hem performans, hem de kullanım kolaylığı açısından daha önde.

Elbette buna rağmen, yine de her cihazda yaşandığı gibi, LG G3’te de hız, performans sorunları yaşanması oldukça doğal. Hiçbir cihazdan bir süre kullandıktan sonra, ilk günkü performansın beklenmesi doğal değil ama LG G3’te diğer cihazlara oranla bu sorunun daha geç işlemeye başlaması da cihazın performans ve donanımsal özelliklerinin, piyasadaki birçok telefondan daha iyi olmasına bağlayabiliriz.

Eğer LG G3 kullanıyorsanız ve cihazınızın performansı, hızı sizlere yetmiyorsa, işte sizin için cihazınızı hızlandıracak, oyun performansını ve video takılmalarını minimum seviyeye indirecek önerilerimiz. Gelin LG G3’ününüzü birkaç adımda hızlandıralım!

LG G3 Nasıl Hızlandırılır?

LG G3 Hızlandırma Yolları

1. Adım

Cihazınızın donmasını ya da yavaşlamasını sağlayan en büyük etkenlerden biri cihazınızın hafızasında çok büyük bir yere sahip olan uygulamalarınızdır. Birçok uygulama, devamlı güncellemeler yaparak ve dur durak bilmeden aynı anda çalışarak cihazınızın Ram değerlerinin neredeyse %100 olmasını sağlar. Bu nedenle cihazınızda kullanmadığınız (özellikle internetle çalışan) uygulamalarınızı kaldırın.

Ek olarak, uygulamalar genellikle kullanım verilerini içerilerinde biriktirirler, bu da Harita, İnternet, Instagram, Facebook gibi uygulamaların beğenilerinizi, aramalarınızı kaydetmesi demektir. Bu her bir veri cihazınızın hafızasını işgal ederek cihazınızı yavaşlatır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için;

"Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi", bölümüne giderek, Rehber dışındaki yüksek boyutlu uygulamaların içerisine girip, “Veriyi Sil” seçeneğine tıklayın. Bu işlemi düzenli olarak her ay ya da iki ayda bir kere bile uygulasanız, cihazınızın hızındaki değişikliği fark edebilirsiniz.

2. Adım

Cihazınızın pil tüketimine, Ayarlar bölümünden baktığınızda, cihazınızın pilinin büyük bir kısmının ekran tarafından tüketildiğini görürsünüz. Özellikle LG G3 gibi yüksek çözünürlüklü cihazlarda çok canlı renklere sahip duvar kağıtları, hareketli görüntüler ve özellikle de ekran animasyonları cihazınızın pilini hızla tüketirken, ana ekrana dönmeyi zorlaştırarak cihazınızın performansını ve hızını olumsuz yönde etkiler. Tüm bu olumsuz davranışları tek seferde sonlandırmak için, ilk olarak daha az renkli ve canlı olmayan duvar kağıtlarını tercih edin. Ardından;

"Ayarlar >> Geliştirici Seçenekleri"ni etkin hale getirin. Ardından Geliştirici Seçenekleri menüsünden, Pencere Animasyonu, Geçiş Animasyonu Ölçeği ve Animatör Süre Ölçeğini tamamen kapatın ya da 0.5x seviyesine düşürün. Böylece cihazınız eskisine oranla daha hızlı ve çok daha performanslı olacaktır.

3. Adım

Kullanmadığınız sürece, Wi-Fi, Bluetooth, Konum ya da Mobil Veri hizmetlerini kapatın. Özellikle Wi-Fi ya da Mobil Veriniz açık olduğu sürece LG G3 cihazınız yaklaşık olarak dakikada birkaç sefer, Facebook, Twitter, Instagram, Swarm gibi uygulamalar için bildirim güncellemeleri yapar, bu da cihazınızın her “Bildirim gelmiş mi acaba?” diyerek yaptığı kontroller sayesinde cihazınızın arka plandan onlarca işlem yapmasına bu da oyun oynarken ya da ana ekrana dönmeye çalışırken cihazınızın donmasına sebep olur. Bu nedenle elinizden geldiği sürece bu hizmetleri kapalı tutmaya çalışın. Ana ekran tuşuna basarak çıktığınız hiçbir uygulama kapanmaz, bu uygulamaları muhakkak Uygulama Yöneticisi kullanarak kapatmayı unutmayın.

4. Adım

Her elektronik cihazın olduğu gibi, akıllı telefonların da dinlenmeye ihtiyaçları vardır Ancak biz genellikle donup kalmadığı sürece telefonumuzu kapatıp açmayız. Maalesef ki bu özellikle 7/24 kullanılan cihazlar için oldukça yorucu ve performansı azaltan bir etkendir. Eğer cihazınızın daha performanslı ve hızlı çalışmasını istiyorsanız haftada bir kere ya da birkaç haftada bir, cihazınızı 5 dakikalık bir süre için kapatın ve ardından açın. Bu işlem cihazınızın kısa süreli belleğinin boşalmasına ve işlemcinizin tamamen soğuyarak, G3’ünüzü açtığınızda daha performanslı çalışmasını sağlayacaktır. Eğer LG G3’ünüzün performansını, hızını arttırmak istiyorsanız, oyun oynarken donmadan eğlenmek, ana ekrana dönerken cihazınızın takılmadığını görmek için bu 4 maddeyi uygulamanızı öneriyoruz.

5. Adım

Eğer LG G3 cihazınız yukarıda belirttiğimiz tüm bu önerilere rağmen takılıyor, donuyor ve performans sağlayamıyorsa, o zaman cihazınızı fabrika ayarlarına döndürerek, ilk günkü cihazınıza kavuşabilirsiniz. Umarım hiçbir sorunla karşılaşmazsınız, ancak olur da karşılaşırsanız ve cevabını bulamazsanız, sorunlarınızı "LG G3 ile ilgili en yaygın 5 problem ve çözümleri" yazımıza girerek arayabilir yoksa yorum olarak bize gönderebilirsiniz.

LG G3’e ayarlar bölümünden nasıl reset atılır?

  • Ayarlar”a gidin ve “Genel” sekmesine geçin.
  • Yedekle ve Sıfırla” butonuna tıklayınız.
  • Daha sonra “Fabrika Ayarlarına Sıfırla” seçeneğini seçin ve cihazınızın ayarlarınızı sıfırlamasını bekleyin. Bu işlemden sonra cihazınız sıfırlanacaktır.

LG G3’e arayüzden nasıl reset atılır?

  • Telefonunuzu kapatın.
  • Ses kısma ve power düğmesine basılı tutarak (Logo gelinceye kadar bırakmayın) telefonunuzu açın.
  • LG logosu gelince ses kısma düğmesine basılı tutmaya devam ederek, parmağınızı power düğmesinden çekip tekrar basın. Önemli nokta, Power tuşundan elinizi çekip tekrar basmaktır.
  • Karşınıza fabrika ayarlarına döndürme ekranı gelecektir. Ses kısma ve açma düğmeleri ile ilerleyerek power tuşu ile de seçim yapabileceğiniz bu ekranda, karşınıza çıkan talimatlarda “Yes” seçeneğini seçerek onaylayın. Bu işlemlerden sonra telefonunuz formatlanacaktır.

LG G3 nasıl hızlandırılır hakkında bunları söyleyebiliriz. Bu yönde LG G3  hızlandırma yapabilir ve aklınıza takılan sorular varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

    İlginizi çekebilecek yazılar

    LG G3 Hızlandırma Makalemizi Yararlı Buldunuz mu?

    1. Yorum bulunmamaktadır.

    Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

    Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
    Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
    Yukarı Çık