Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

Az Kişinin Bildiği 12 Google Projesi!


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


Google, bilindiği gibi çalışanlarına tanıdığı %20'lik zaman politikası ile birçok başarılı servisini kullanıcılarının beğenisine sundu. %20 zaman politikası ile ortaya çıkarılan ve büyük başarıya ulaşan servislerini Gmail, Google Transit, Google Talk ve Google News gibi daha birçok servis olduğunu söyleyebiliriz. 4 Eylül 1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin tarafından temelleri atılan ve interneti kökten değiştiren Google'ın başarı hikayesini anlatan belgeseline de buradan göz atabilirsiniz.

Çalışanların haftada bir gün yeni konsept ve fikirlerle deney yapmasını sağlayan %20 zaman politikasıyla ortaya çıkarılan, fakat şimdilik az kişinin bildiği 12 projesini de sizler için sıraladık.

1-) Google Trends Visualizer

Google Trends Visualizer, Dünyanın her ülkesinde bulunan Google kullanıcılarının şu anda yaptıkları görselleştirilmiş trend aramalarını inceleyebileceğiniz bir servis. Eğer bir Mac sahibiyseniz Google Trends Visualizer’ı ekran koruyucusu olarak indirebilir ve bu sayede gerçek zamanlı trendleri dilediğiniz zaman gözlemleyebilirsiniz.

2-) World Wonders Project

World Wonders Project, Moğolistan kültürü, Angor Wat, Giza Piramitleri, Taj Mahal, Stonehenge ve Büyük Set Resifi gibi tarihi ve modern dünya harikalarını yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla görebileceğiniz güzel bir servis. Ayrıca görselleri 3D Sokak Görünümü ile yakından keşfedebilirsiniz.

3-) Solve For X

Solve For X, dünyayı değiştirmeye yönelik teknolojik fikirlerin tartışıldığı, küresel problemler, enerji, sağlık, güvenlik gibi konularda birçok düşüncenin ve makalenin bulunduğu bir platform. Google X’ten esinlenilen bu web sitesi size farklı fikirleri görerek daha büyük düşünmenizi ve sizin de bu konularda fikirler oluşturabilmenizi, kendi yorumlarınızı yapmanızı sağlayacak.

4-) Google Public Data Explorer

Google Public Data Explorer, büyük ve kamu yararına olan veri kümelerini araştırması, görselleştirilmesi ve iletilmesini animasyonlu grafikler ve haritalar ile kolay hale getiren bir platform. Veri uzmanı olmanızı gerektirmeyen ve herkesin denemeler yaparak kamusal verilere ilişkin görselleştirmeler oluşturabildiği ve bunlara bağlantılar verebildiği servis de az bilinen projelerden biri.

5-) The Evolution of the Web

Web'in Evrimi karşınızda. The Evolution of the Web ile dünya çapında web’e güç veren teknolojilerin bu zamana kadar nasıl evrimleştiğini inceleyebilir, bu teknolojilerin eskiden nasıl göründüklerine de bakabilirsiniz. Ayrıca siteye girdiğinizde etkileşimli grafikteki renkli şeritler, her gün kullandığımız pek çok güçlü Web uygulamasını hayata geçiren, Web teknolojileri ile tarayıcılar arasındaki etkileşimi temsil etmektedir.

6-) Ingress

Google’ın iPhone ve Android için arttırılmış gerçeklik mobil oyunu olan Ingress ile aydınlar veya direnişçiler takımından oluyorsunuz ve haritaya göre gerçek hayatta karşı takımla mücadele içerisine giriyorsunuz.

7-) Google Sky

Google Earth’ü biliyorsunuzdur fakat Google Sky ile uzayın derinliklerinde gezinebileceğinizi biliyor muydunuz? Uzayın muazzam güzelliği içerisinde kendi güneş sistemimizi ve uzak takımyıldızları keşfetmenin yanı sıra Google Moon ve Google Mars’ın büyüleyici görüntülerine de göz atabilirsiniz.

8-) Build LEGO With Chrome

Build LEGO With Chrome, Chrome’da Google Maps’i taban olarak kullanıp LEGO tuğlalarıyla evler inşaa etmenizi sağlıyor. Google ve LEGO iş birliği ile oluşturulan proje, size kendi LEGO şehirlerinizi ve popüler kent simgelerini oluşturmanızı sağlamak için yaratıcı bir akademi kurmuşlar.

9-) Google Art Project

400 civarında dünyanın en iyi sanat müzelerinde yer alan yüzlerce sanat çalışmalarını yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını tarayabildiğiniz Google Art Project ile sesli ve video rehberliğinde sanal galeri turları yapabilir ve hatta kendi sanal koleksiyonunuzu oluşturabilirsiniz.

10-) Creative Sandbox Guide

Yaratıcılık ve teknolojiyi harmanlayarak sunan ve yeni teknolojik gelişmeleri işletmeler için nasıl kullanacağınızı gösteren Google Creative Sandbox Guide projesine buradan göz atabilirsiniz.

11-) Google Earth Flight Simulator

Google Earth’ün son sürümünde bulunan uçuş simülatörünü denediniz mi? 3 boyutlu olarak dağların zirvelerine, büyük şehirlerin gökdelenlerine yakınlaşabilir, dünyayı uçakla gezebilirsiniz. Uçuş simülatörünü aktive etmek için Google Earth’ü indirmelisiniz ve buradan nasıl kullanacağınızı inceleyebilirsiniz.

12-) SmartyPins

SmartyPins, coğrafi bilgilerinizin iyi olduğuna güveniyorsanız keşfetmenin ve öğrenmenin eğlenceli bir yolu olan bu Maps oyununu denemelisiniz.


  1. Yorum bulunmamaktadır.

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık