Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

Samsung Galaxy S3 ön inceleme ve genel özellikleri


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


Görünen o ki, Samsung hiçbir şekilde gözbebeği olan Galaxy'lerinin üremesine dur demeyecek. Keza bu büyük çaptaki arz talep doğrultusunda, Galaxy'lerin uzun bir süre gündemden düşmeyeceğini de söylemek sanıyorum ki yanlış olmaz. Şu sıralar doğal olarak Samsung Galaxy S3 fazlası ile adından söz ettiriyor. Ayrıca cihazın genel özellikleri de Galaxy hayranları tarafından fazlası ile ilgi çekti diyebiliriz. Birçok sitede şimdiden "iPhone 5 mi? Samsung Galaxy S3 mü?" gibi anketlerin startı verilmiş durumda. Elbette her iki markanın da hayranları, o markaya ait cihazı tercih ediyor. Lâkin ne olursa olsun, bu veriler; Samsung Galaxy S3'ün ne denli kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İsterseniz Galaxy S3'ün özelliklerine şöyle bir göz atalım. Hem de satın almak isteyen okurlarımız da, böylelikle daha sağlıklı bir şekilde satın alma işlemini gerçekleştirmiş olurlar.

Öncelik ile şunu belirtmekte fayda var diye düşünüyorum; Galaxy S3 tam bir canavar! Yani telefonu olan birisinin bile, almak isteyeceği yegâne bir cihaz. Samsung, özellik bazlı olarak ciddi anlamda sınırları zorlamış diyebilirim. Boyutları tam 136.6 x 70.6 x 8.6mm olan ürünün, ağırlığı ise sadece 133 gram.

Belki ağırlık gözünüzü korkutabilir; fakat endişelenmenize hiç gerek yok. Bu denli işlevsel bir ürünün ağırlığının 133 gram olmasının doğal olduğunu düşünüyorum. En azından ürün neredeyse Galaxy Note büyüklüğünde, fakat bir o kadar da telefonu kulağınıza getirdiğinizde kötü bir görüntü ortaya çıkmıyor. Bu durum sanırım ağırlığı kafanıza takmanızı engelleyecek bir nitelik taşıyabilir.

Ekran olarak ise HD Super AMOLED teknoloji kullanılmış. 4.8 inç olan ekranı doğrultusunda da internette sörf yapmak bir hayli keyifli bir hâl alacak gibi gözüküyor. Ekran büyük olmasına rağmen, telefonu kulağınıza getirdiğiniz  zaman belirttiğimiz gibi herhangi bir şekilde kötü bir görüntü oluşmuyor. Gerçi bu durum göreceli bir durum, fakat Galaxy S3'e hayran kalacağınız için bu durumu bir engel unsuru olarak görmeyeceğinize şahsen ben eminim. Ayrıca Samsung Galaxy S3, ekran kaplaması olarak Corning Gorilla Glass 2'yi kullanıyor. Gorilla Glass teknolojisi çizilme, çatlama ve kırılmaya karşı standart ekran camlarına göre çok daha fazla dayanıklı olması ile mobil cihazlar arasında popüler olmuş durumda.

4 çekirdek ile güçlendirilmiş olan Samsung Exynos 4212 Quad işlemcisi 1.4 GHz hızında çalışıyor ve cihaz oldukça yüksek bir performans sunuyor. Depolama olarak ise 3 farklı opsiyonel seçenek bulunmakta. Bunlar da tahmin edebileceğiniz gibi 16GB, 32 GB ve akabinde de 64GB olarak sıralanıyor. Ayrıca depolama bazlı olarak 50GB Dropbox bulut depolama alanının da beraberinde geleceğini belirtmek isteriz. Kısacası Samsung'un, Galaxy S3 ile depolama alanında kullanıcı dostu olmaya çalıştığı aşikâr.

Bunların yanı sıra 1GB'lık bir RAM'e sahip olan ürün için Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich yazılımı kullanılmış. Ürüne ait 8 megapixellik ön kamera ise fazlası ile göz dolduruyor. Ayrıca, 1080p video kaydının da, en güzel anlarınızın profesyonel bir şekilde çekilmesini sağlayacak bir özellikte olduğunu düşünüyorum. 1.9 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çeken ve 720p video kaydı yapabilen ön kamerası yer alıyor.

Son olarak ise NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct, WiFi HotSpot, DLNA, Wireless şarj, GPS, 3G / LTE gibi birçok kablosuz bağlantıyı destekleyen cihazın bataryası ise 2100 mAh olarak belirlendiğini dile getirebiliriz.

Samsung Galaxy S3'ün ilgi çekici yazılımları:

Samsung Galaxy S3 Pop Up Play:

Cihazın bu özelliği ile bir video izlerken, mesaj yazmak ya da başka bir işinizi yapmak istediğinizde izlediğiniz video kapanmıyor ve ekranın herhangi bir bölgesinde ufak bir ekranda devam ediyor. Bu sayede videonuz kapatmadan, diğer işlemlerinizi yapabiliyorsunuz.

Samsung Smart Stay:

Samsung Galaxy S3, ön tarafındaki kamera ile bizim yaptığımız tepkileri takip ederek bizi izliyor ve telefonların ekran ışığının 30 saniye sonra sönme olayını sona erdiriyor ve sizin gözlerinizi kontrol etmesi ile telefona odaklandığınızı anladığından ekran ışığını kapatmıyor.

Samsung S Voice:

Samsung S Voice, Siri benzeri bir uygulama. Tabi ilk başta Türkçe dil desteği olmayan S Voice şimdilik 8 dil destekliyor.

Smart Alert:

Oldukça beğenilen bu özelliği ile de Samsung Galaxy S3, yüz hareketlerimizi algılıyor ayrıca sesimizle kontrol etmemizi sağlıyor. Örneğin bir mesaj yazıyorsunuz. Mesajınızı yazarken yazdığınız kişiyi aramak istediğinizde tek yapmanız gereken telefonu kulağınıza götürmek. Samsung Smart Alert özelliği sayesinde mesaj yazdığınız kişi an itibari ile aranıyor. Telefonunuz yanınızda değilken gelen bir sürü cevapsız bildirimleri ise, telefonu ilk elinize aldığınızda titreşerek sizlere cevapsız aramaların olduğunu hatırlatıyor.

Kısacası Samsung Galaxy S3 ile ilgili söyleyeceklerimiz bu kadar. Eğer ki yeni bir telefona, sağlam bir telefona ihtiyacınız var ise Samsung Galaxy S3 tam size göre diyebiliriz. Hem fiziksel olarak cezbeden bir cihaz, hem de yazılım bazlı olarak sağlam bir cihaz. Dolayısı ile hem internette büyük bir ekranın rahatlığı ile sağlıklı bir şekilde saatlerce sörf yapabilirsiniz... Hem de bir telefonun yapabileceği tüm özellikleri verimli bir şekilde kullanabilirsiniz... Tercih elbette sizin! Bizden demesi, bu ürünü denemelisiniz...

Samsung Tomorrow adlı sitenin yaptığı başarılı ön incelemeyi izleyerek bu özellikler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İyi seyirler.


  1. Yorum bulunmamaktadır.

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık