Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

İnternet hastalığınız var mı?


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


İnternetin tehlikesinin sadece virüslerle ya da dolandırıcılıkla kalmadığını artık öğreniyoruz. Teknoloji bağımlı sayısı geçen her an artıyor ve insanlar ilk zamanlarda sadece bilgisayarlarından internete girerken şimdilerde tabletlerde ve telefonlarında giriyor. Ayrıca bununla sınırlı kalmıyor. Ev, iş, okul ve sosyal aktivitelerin her anını da internet doldurmaya başladı. Bir dakika düşünün… Günün her zamanını internet başında geçiren ne kadar insan vardır? Cevap basit, neredeyse herkes…

Belki söylendiğinde garip gelebilir ama kabul etmeliyiz ki yeni neslin birçoğunda artık internet hastalığı var. Bunun nereden mi biliyoruz? Aşağıdaki sıralamaya baktığınızda bunu sizlerde fark edeceksiniz.

İnternet hiperaktivitesi: 23 saniyeden fazla bir konu üzerine odaklanamayan internet kullanıcısı kitlesi. Bu kişileri de e-postalarını yanıtlamalarından, Facebook ve Twitter’daki aktifliğinden anlayabiliriz. Bu hastalığı olan kişi bilgisayar başında acele edip az şey yapar.

Hastalık hastası olmak: Bazı internet kullanıcılar hissettikleri en küçük acıyı bile Google’da aratarak kendilerini psikolojik olarak hasta olduğunu ispatlamaya çalışıyorlar. Böyle durumda olan kullanıcıların bazıları ise sağlık forumlarına üye.

Digital Saplantılar: Bu hastalığa sahip kişiler iTunes’taki albümlerini saatlerce sıralayabilir, masaüstünü düzenli tutmaya gayret eder, wikipedia’daki yanlış bilgileri sıkılmadan düzenleyebilir ve Facebook sayfasındaki beğenileri düzenleyebilir. Her ne kadar önemsiz görünüyor olsa da kişiyi zor durumda bırakabilecek durumlar yaratabilir.

Dijital Şizofreni: Bu hastalığın diğerlerine nazaran daha ciddi olması söz konusudur. Çünkü bu hastalığı olan kullanıcılar sosyal medyalarda sürekli sahte profiller açarlar ve dikkat çekmeye çalışırlar. Karşılarındakinin cevap vermeyeceğini, istediklerini karşılamayacağını bilseler de buna devam ederler.

Lokasyon bağımlılığı: Kullanıcılardan bazıları da gidecekleri yerin yolunu Google Earth veya Google Maps’den lokasyon yazılımlarına bakıyorlar. Üstelik yolu biliyor olsalarda bunu yapıyorlar.

Bu hastalıklardan sonra insan düşünmeden edemiyor. Çevremde böyle tepkiler gösteren var mı diye? Peki ya sizin çevrenizde böyle tepkiler gösterenler var mı? Peki ya siz gösteriyor musunuz?

Bu da bir kez daha internet kullanıcısıysanız dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyor.


  1. Yorum bulunmamaktadır.

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık