Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

2013 yılının en iyi edebiyat dergisi - İtibar


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin 2013 Ödülleri 30 Aralık’ta düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Elif Sönmezışık’ın duyurduğu ödüllerde, yılın en iyi dergisi ödülüne İtibar Dergisi layık görüldü. Bu yıl 6. kez dağıtılan ödüllerde konuşan Sönmezışık; “Amacımız titiz bir değerlendirme sonucunda en doğru seçimi yapmak ve kültür sanat dünyasına bu tercihlerle katkıda bulunmaktır. Beş yıldan beri açıkladığımız ödüller çok beğenildi.” diyerek bu yıl ki ödüllerin de beğenilmesini temenni ettiklerini söyledi.

İtibar Dergisi’ni tanıyalım

Aylık edebiyat ve fikriyat dergisi olarak yayımlanan dergi, yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde 1 Ekim 2011 tarihinde yayın hayatına başladı. Düsturunu, “kişisel ilişkilerle değil, ürünlerinin niteliğiyle hak edilmiş bir itibarı ortak payda olarak kabul etmek” olarak ifade eden dergi, çıkış sebebini ise şu sözlerle ifade ediyor; “Modernizmin, hayatımıza ve dolayısla edebiyatımıza yaptığı en önemli tahribatlardan biri de muteber kimselerin, kendilerini geri çekme zorunluluğunu hissetmesidir. Bu zorunluluğun edebi muhitleri yıktığı aşikârdır. Yıkılan bu muhitlerin yerini, bir takım imaj ve pozlardan ibaret içi boş birlikteliklerin aldığını görüyoruz. Editör saygınlığının ve işlevinin olmadığı bu birliktelikler sonucu, ortak kabul gören metinler ve isimlerin çıkmaması da, edebiyatımızda büyük bir boşluğa yol açıyor. İşte İtibar Dergisi bu boşluğu doldurmak üzere uzun soluklu bir yola çıktı.”

Her ay yazın dünyasının önemli isimlerini ağırlayan İtibar Dergisi’nin yazı işleri müdürlüğünde Furkan Çalışkan, yayın editörlüğünde ise Ali Görkem Userin bulunuyor. Derginin Yayın Kurulu ise şu isimlerden oluşmakta : Mustafa Akar, Ahmet Edip Başaran, Osman Toprak, Yusuf Genç, Suavi Kemal Yazgıç, Lütfi Bergen, Kamil Yeşil, Yunus Emre Tozal, Said Yavuz ve Ali Emre.

Derginin 28. sayısının (Ocak 2014) kapağı ise şu şekilde:


  1. Yorum bulunmamaktadır.

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık