Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

Blogger müzik çalar eklentisi: SCM Music Player


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


"Blogger fon kısmına (arkaya) müzik eklemek" adlı yazımda Blogger'da görünmeyen müzik ekleme konusu ele almış idim. Ancak Blogger için müzik çalar bazlı araştırmalarım esnasında "SCM Music Player" adlı bir web sitesi ile karşılaştım ve gerçekten de oldukça sağlıklı çalışan gelişmiş bir müzik çalar servisi/eklentisi olduğu kanısına vardım. Sizlerle de paylaşmayı, detaylı olarak ele almayı uygun gördüm. En azından blogunuz için sağlıklı çalışan bir müzik çalar eklentisi arıyor iseniz, bence bu yazıyı okuduktan sonra aramanıza gerek kalmayacak.

Çünkü kesinlikle ilgili müzik çalar servisinin iyi olduğuna kaniyim. Bu bağlamda da bu fikrime güvenerek, yazıyı inceleyebilir ve blogunuza bir müzik çalar ekleyebilirsiniz. Dilerim işinize yarar diyerek, hızlıca yazımıza geçelim.

1) Öncelikle SCM Music Player için oluşturulmuş resmi web sitesine giriş yapıyoruz. Giriş yapıyoruz derken, üyelik gerekmiyor. Yalnızca ilgili web sitesine erişmek adına ilgili linke tıklamanız kâfi.

2) Akabinde karşımıza Setup Wizard (Kurulum Sihirbazı) başlığı altında birtakım seçenekler çıkacaktır. Burada gördüğümüz "Choose Skin" sekmesi vasıtası ile dilediğimiz müzik çalar stilini seçiyoruz. Bunun için sağ kısımda yer alan yuvarlak butona tıklamanız yeterli olacaktır. Eğer buraya kadar bir problem yok ise, ilerleyen seçenekleri görebilmek adına sağ alt köşede yer alan Next butonuna tıklayabilirsiniz demektir.

4) Daha sonra ise karşımıza "Edit Playlist" adında bir sekme ve birçok kutucuk çıkacaktır. "Song Title" yazan kutucuğa, örnek olarak şarkı adını veya şarkıcı adı ile birlikte şarkı adını yazabilirsiniz. Tamamen tercihinize kalmıştır.

"Song URL" kutucuğuna ise ilgili müziğin linkini yapıştırmanız yeterli olacaktır. Eğer müzik linki gibi konularla yorulmak istemiyor iseniz; müziğin direkt olarak YouTube linkini ekleyin. Merak etmeyin; otomatik olarak çalışacaktır. Spesifik bir dönüştürme v.b. gibi ayarlama yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Aynı şekilde burada da bir problem söz konusu değil ise — ilerleyebiliriz demektir! Bunun için de hemen Next butonuna basarak, sonuç kısmına geçiş yapıyoruz.

5) Son sekmede karşımıza "Configure Setting" sekmesi adında birtakım konfigürasyon çerçevesinde bazı tercihe kalmış özellikler söz konusu. Bana kalır ise burayı ellemenize hiç gerek yok. Ancak elbette bu kısmın da ne işe yaradığına dair ilgili bilgilendirmeyi tarafınıza iletiyor olacağım. Aşağıda yer alan açıklamalar doğrultusunda, bu son kısmı kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Veya bu şekilde de bırakabilmektesiniz.

Auto Play: Bu seçeneği işaretler iseniz; sitenize girildiği gibi müzik çalmaya başlar. Ancak ziyaretçilerinizi de düşünürseniz eğer; herkes direkt müzik duymak istemeyebilir. Bu bağlamda bu seçeneği işaretlemezseniz daha iyi olabilir. Fakat elbette dediğim gibi işaretler iseniz; müzik otomatik olarak çalmaya başlayacaktır. Ancak müziğin çalması, ziyaretçilerinizin insiyatifinde kalsın istiyor iseniz bu seçeneği hiç ellemeyin.

Shuffle Playback: Bu seçeneği işaretlerseniz tüm müzikler karışık olarak çalacaktır. Ancak müziklerin, sizin belirlediğiniz çerçevede çalmasını diliyor iseniz bu kısmı da ellememeniz iyi bir fikir olarak dile getirilebilir.

Default Volume: Bu seçeneği değiştirerek, müzik çalarınızın varsayılan olarak belirlenmiş olan ses düzeyini belirlersiniz. Standart olarak %50 değerindedir ve bu değer ortalama bir değer olduğu için, bunu değiştirmenize gerek bulunmamaktadır. Tabiî ki dilerseniz kendinize göre değiştirebilmektesiniz.

Repeat Mode: Bu seçeneğin bu şekilde kalması sağlıklı olacaktır. Diğer seçenekleri kullanmanıza gerek bulunmamaktadır. Bu şekilde bırakmanızın da kezâ bir sakıncası yoktur.

Placement of Player Bar: Bu seçenek vasıtası ile müzik çalarınızı konumlandırabilmektesiniz. Yani müzik çalarınız, sitenizin en üstünde yer alsın istiyor iseniz "Top" olarak işaretleme yapabilirsiniz. Altta çıkmasını istiyorsanız, "Bottom" seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

Show Playlist by Default: Bu seçeneği seçerseniz; şarkı listesi otomatik olarak sağ tarafta açılacaktır. Ancak şarkı listesinin açılmasını ziyaretçilerinize bırakmak istiyorsanız, bu seçeneği de böyle bırakmanızda fayda var.

5) Buraya kadar her şey tamam ise, işlemler sonlanmış demektir. Bu bağlamda sağ alt köşedeki Done butonuna basmanız yeterli olacaktır. Ve karşınıza çıkan ilgili kodu; Blogger'da Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript kısmına yapıştırmanız yeterli olacaktır. Umarım işinize yaramıştır. Kolaylıklar dilerim.

Not! Elbette ilgili müzik servisini farklı altyapılı web siteleriniz için de, desteklediği müddetçe kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları; WordPress, Tumblr olarak dile getirilebilmektedir.


    • Mücahit Polat
    • 16 Ocak 2015, 18:26

    Görmüş olduğum en iyi blogger eklentilerinden ama mp3 çalar sitelerde pek tercih edilmiyor.

    • Dino
    • 1 Nisan 2015, 11:45

    Merhaba ,emeğinize sağlık ,lakin benimkinde çalışmadı ,sadece ekledeğim music yazısı görünüyor.Neden olabilir ?Acaba kodun başında ya da sonunda eklemem/çıkartmam gereken bir yer mi var ?

    • Dino
    • 1 Nisan 2015, 12:01

    Çok özür dilerim ,en başta blogun en üstünde çıkıyormuş..Kusura bakmayın ..emeğinize sağlık çok teşekkürler

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık