Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

Tavsiye Film: Sınav (2006)


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


Günümüzde birçok gencin sınav stresi ile boğuştuğu bir gerçek. Ayrıca, bu gibi konular açıldığında, birçok kişi eğitim sistemi ile ilgili kişisel görüşlerini sunuyor. Peki, gerçekten de eğitim sistemi ile ilgili birtakım pürüzler var mı dersiniz? 2006 yılında vizyona giren "Sınav" filmi de bu yönde çekilmiş en anlamlı filmlerden bir tanesi olsa gerek. Filmin konusuna gelecek olursak; Mert (İsmail Hacıoğlu), Sinan (Yağmur Atacan), Gamze (Rüya Önal), Kaan (Caner Özyurtlu) ve Uluç (Volkan Demirok) adlı beş arkadaş sınav stresinden oldukça yorulurlar. Sınavlar da oldukça zor olduğu için, başarılı olmak adına kalıcı bir çözüm yolu aramaya başlayacaklardır.

AYRICA: Tavsiye Film: Adalet (The Equalizer)

Öncelikle okuldaki sınav sorularını çalmayı başarırlar. Ancak önlerinde ÖSS de vardır. Peki ÖSS sorularını çalabilecekler mi dersiniz? Filmi izleyerek bunu öğrenin. Çünkü kesinlikle, eğitim sistemi ve öğrencilerin bu süreçte ne kadar stres altında olduklarını çok ama çok iyi irdeleyen bir film Sınav.

Filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak. Oyuncu kadrosunda ise; Güven Kıraç, Okan Bayülgen, Zafer Algöz ve Jean-Claude Van Damme gibi birçok isim yer alıyor. Sınavlardan bunaldığınızda veya eğitimin durumunu hatırlamak istediğinizde, izlemeniz gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

AYRICA: Tavsiye Film: Adalet Peşinde (Law Abiding Citizen)

En azından böylelikle, "bir şeyleri" de sorgulamaya başlarsınız belki...


  1. Yorum bulunmamaktadır.

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yazı Etiketleri
Yukarı Çık