Spamlara karşı paralı e-posta

Tarih: 23 Ağustos 2009 | Kategori: İnternet | Yazar: Çağlar Aslan | Yorum Yok

centmailInternet kullanıcılarının en büyük sorunlarından biride spamlı e-postalar. Bu güne kadar spamlar konusunda birçok çözüm bulunsada hıç biri kalıcı olamadı. Yahoo ise bu sorun ile ilgili eski bir çözümü tekrar su yüzüne çıkardı. E-posta göndermeyi paralı hale getirmek.

Yahoo’ nun Centmail ismini verdiği proje e-posta göndermeyi paralı hale getirmek üzerine. Projenin amacı su: eğer e-posta göndermek paralı hale gelirse 1 defada milyonlarca e-posta gönderen spamcılar bunun ekonomik maliyetini düşünerek spamlı posta göndermekden vazgeçeceklerdir. Yahoo gönderilen her e-posta için 0,01 cent gibi bir fiyatlandırma yapıyor. Kuçük bir hesap yaparsak mesela ayda 500 e-posta gönderecekseniz 5 dolar ödemek zorundasınız.

Yahoo bu projeyi ilerleyen günlerde hayata geçirmeyi planlıyor. Fakat internet kullanıcılarından pek fazla destek bulacağını zannetmiyorum.

Yorum yap!


Tema: Zinmag Primus Kaynak göstermeden içerik kopyalamak yasaktır! | Düzenleme: Sinan Yorulmaz | Alt yapı: WordPress | Site haritası: Sitemap