Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

Site Dışı (Off-Page) SEO Nedir? Nasıl Yapılır?


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


Geçtiğimiz yazımızda site içi optimizasyonu ile ilgili belli başlı kriterlerden bahsetmiştik. Şimdi ise SEO çalışmaları ile ilgili olarak site dışı çalışmalara ait birtakım kriterleri inceliyor olacağız. SEO bazlı çalışmalar elbette site içerisinde başlar. Ancak web sitenizin trafik oranını sağlıklı bir ivme doğrultusunda artırmak istiyor iseniz, elbette site dışı SEO (Off-Page SEO) çalışmalarına da önem vermeniz gerekmektedir. Peki bu kriterlerden bazıları nedir? Bu içeriğimizde, elimizden geldiğince bu kriterleri anlaşılır bir biçimde açıklıyor olacağız. Dolayısı ile bu yönde aksiyon alacağınız zaman, bu faktörleri de göz önünde bulundurmanız oldukça faydalı olacaktır.

Site Dışı SEO Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

  1. Sosyal Medya: Günümüzde sosyal medya plâtformları oldukça aktif durumda olup, web sitenize ait sosyal medya profillerini kesinlikle oluşturmalısınız. Yani Facebook, Twitter, Google+, Pinterest ve hatta Tumblr ve Flickr hesapları da oluşturabilirsiniz. Hesaplarınızı, içerikleriniz doğrultusunda aktif tutmaya özen gösterin. Bu durum hem ücretsiz olarak backlink edinmenizi sağlayacak, hem de web sitenizin ziyaretçi sayısını da bir o kadar pekiştirecektir. Ayrıca sosyal imleme konusunda da fikir sahibi olmanızda fayda bulunmaktadır.
  2. Backlink Çalışmaları: Web sitenizin belli başlı anahtar kelimeler doğrultusunda, aramalarda üst sırada yer alması için, backlink çalışmaları çok önem arz etmektedir. Ancak bu çalışmaları doğal çerçevede gerçekleştirin. Yani sosyal medya, sosyal imleme veya profil backlink v.b. ne olursa olsun bu yöndeki çalışmaları zamana yayarak gerçekleştirmelisiniz.
  3. Advertorial İçerikler: Büyük veya siteniz ile benzer web sitelerinden advertorial içerik (tanıtım yazısı) talep edebilirsiniz. Ancak bu konuda birtakım kriterlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Yani tanıtım yazısı talep edeceğiniz web sitesinin içerik skalasını, güvenilirliğini ve yayın hayatına ne zamandır devam ettiğini detaylı olarak araştırın. Bu çalışmalarınız da backlink olarak fayda sağlayacaktır. Tanıtım yazısı ile ilgili olarak buraya tıklayarak bazı ipuçlarını inceleyin.
  4. Reklam Verin: Bir web sitesinin sağlıklı bir yükseliş ivmesi kazanması için, bir zaman sonra reklam çalışmalarına başlaması gerekmektedir. Bu yüzden kaliteli web sitelerine reklam vermeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca Facebook üzerinde de reklam çalışmaları gerçekleştirerek, web sitenize ait içeriklerin mevcut okunma oranını artırabilirsiniz. Bu yüzden reklam çalışmaları için detaylı bir bütçe plânlaması yapın ve bu plâna uymaya özen gösterin.
  5. Otomatik İşlemlerden Kaçının: Bazı firmalar site dışı SEO işlemleri ile ilgili olarak otomatik çalışmalar yapabilir. Ancak bu oldukça zararlı olabilmektedir. Site dışı SEO çalışmalarınızı daima belli bir süreç içerisinde gerçekleştirin ve otomatik çalışmalarda bulunmayın. Zamana yayın ve bu düzen çerçevesinde işlemlerinizi gerçekleştirin. Her şey doğal olmalı ve böylelikle uzun vadede kazançlı olmanız olasıdır. Önce ziyaretçilerinizi, daha sonra arama motorlarını düşünün.

Sonuç: Web sitenizin ziyaretçi sayısının artması için site dışı olarak gerçekleştirilmesi gereken optimize işlemlerinin çok hassas bir şekilde yapılması gerekmektedir. Dolayısı ile bu işlemleri gerçekleştirirken, her zaman detaylı bir analiz gerçekleştirin. Yanlış yapılan site dışı SEO işlemlerinin zararı büyük olabilir. Önce araştırın ve ardından çalışmalara başlayın. Acele etmenize gerek yok. Yavaş hareket edin ve bu çalışmalarınızın kalıcı olmasına özen gösterin. Gerisini zamana bırakın.


  1. Yorum bulunmamaktadır.

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık